Se Turkiet från ovan

Ballongflygningen i Turkiet har blivit väldigt populärt de senaste åren. Människor brukar se det som ett stort nöje att få se detta land från ovan i en lugn och behaglig atmosfär.

luftballong.jpg

Cappadocia är själva basen för ballongflyganingen i Turkiet och hit kommer människor för att få ta del av den magnifika utsikten över de spektakulära regionen som kännetecknar Anatolien.  Säsongen för ballongflygning är från april-oktober och det är mycket längre säsong här än i andra delar av världen på grund utav det soliga klimatet. En typisk ballongtur varar 1-1½ tim. och inleds ofta med en turkisk brunch där det serveras champagne, därefter blir det fotografering över det vackra landskapen uppifrån höjden.


Under en ballongtur...

Man brukar inte behöva bekymra sig om hur man kommer till och från ballongen eftersom de flesta företag erbjuder transport till och från hotellet.

En flygtur brukar kosta ungefär 1500 kr/tim. och turen tar dig då över Cappadociens enastående landskap, med både snöklädda bergstoppar, djupa raviner, gamla hyddor och grottsamhällen.

Det bor fortfarande människor i Cappadociens grottbostäder och dessa gjordes för hundratals år sedan. Dessa grottat tillverkades både till permanenta hem och för att skydda sig mot fiender. Människorna högg ut sina bostäder i väggarna i gamla utsläckta vulkaner, vars aktivitet hade upphört för 4000 år sedan. Bostäderna är kända som ”Fairy chimneys” (fe-skorstenar) och användes utav eremiter för meditation. Nuförtiden är de endast sevärdheter för människor på utflykt med varmluftballong.

En kunnig ballongskeppare kan manövrera mellan dessa ”skorstenar” så lågt att några sägs ha berättat att de kunnat plocka mogna aprikoser från träden då de långsamt flög förbi.


En ballongfärd som tillåter varma vindar och sol, blir en spännande och unik upplevelse för sinnet och blir lätt höjdpunkten av din resa till Anatolien.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter