Fotboll i Turkiet

Fotboll är kanske det mest populära tidsfördrivet i Turkiet och det spännande spelet lockar många resande till att undersöka varför denna sporten är så populär.

turkfotboll.jpg

Som en del av UEFA (den Europeiska Fotboll Unionen), spelar Turkiets landslag väldigt ofta toppmatcher mot lag från utländska lag. De senaste åren har det gott bra för turkisk fotboll och detta har så klart dragit fler åskådare, för bl.a. tog de en fin 3:e plats i turneringen 2002 mot Syd-Korea. I England känner många den turkiska toppspelare Emre Belozoglu som spelar i Newcastle United och spelaren Tugay Kerimoglu hos Blackburn Rovers.

Matcherna på hemmaplan spelas på Attatürk Olympiastadion, som är en toppmodern anläggning och blev klar år 2003. Nu har den en 5-stjärnig status hos UEFA. Här på detta stadion har det redan spelats spännande matcher så som AC Milan mot Liverpool i maj 2005.


Matcher

I Turkiet behöver man inte annonsera matcher mot utländska lag för att erbjuda åskådarna en spännande kamp med Galatasaray, Fenerbahce och Besiktas som är några av det största namnen inom den turkiska fotbollen. Till exempel vann Galatasaray som är ett 102 år gammalt lag UEFA cuppen och UEFA Super Cup 2002 utan någon större förlust. Vilket är en sällsynt händelse och man fick även en utmärkelsen till bästa Fotbolls Lag 2001. Denna klubb har även ett världsrekord genom 24 segra i hemmamatcher, vilket visar den höga standarden på turkisk fotboll.

turkiskfotboll.jpg

Även om den turkiska fotbollen verkligen är kul, har det förekommit påståenden om "fixade matcher" nyligen. Tjeckiska spelare blev anklagade för att ha erbjudit 85.000£ till Malatyaspor för att de skulle få förlora mot Gaziantepspor för att undvika nerryckning i ligan, men dessa påståenden avvisades. Trots dessa påståenden håller turkisk fotboll hög internationell standard vilket ökar och drar fler intresserade än någonsin.

Sportaktiviteter i Turkiet

Sevärdheter

Karta över Turkiet

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter