Hästridning i Turkiet

Turkiet har sedan långt tillbaka haft traditioner med hästar och det är helt fantastisk att få uppleva det magnifika landskapet på en hästrygg.

Det sägs att hittiterna (gudar) intog i bronsåldern Anatolien med sina hästar och blev sedan det dominerande folket där i hela bronsåldern. Efter det kom Ottomanerna med sitt fruktade hästgarde och dessa hästar användes för att bygga upp regionen.

haestridning.jpg

Känn lugnet och fridfullheten

I dag kommer turister från hela världen för att få uppleva Turkiet och landets underbara provinser, så varför inte göra det lugnt och fridfullt på en hästrygg!
Det finns många ridsports anordningar runt om i landet och bl.a. på ridskolorna runt om i Turkiet kan man finna hästar både för nybörjare och för rutinerade ryttare och det kostar normalt inte speciellt mycket att ta sig en liten ridtur eller lektion.

Det finns många rancher runt om i Turkiet och de erbjuder det bästa som man kan få inom ridning. För de är specialister på att arrangera ridaktiviteter uppe i bergen eller på stränderna. Det finns även de som anordnar guidade turer i bergen och till klassiska arkeologiska fyndplatser.

Sportaktiviteter i Turkiet

Taurusbergen

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter