Jakt i Turkiet

I Turkiet finns det en stor variation av djur av jaga och som turist kan du jaga under väl övervakade förhållanden i det härliga klimatet.

Några av de djur som man får jaga och då beroende på årstiden är: bergsget, vildget, vildsvin, gemsa, stenbuk, loss, sjakal, varg, räv och björn. Det finns i huvudsak 3 jaktområden som turister väljer att besöka och det är: Golzuks sjöområde ungefär 2 tim. resa från Izmir, Güzelcamli skogen ungefär 30 min. från Kusadasi och Gökovardeltaet som bara ligger 1 tim. från Marmaris.

jakt.jpg

Hur fixar man licens?


Turkiets Skogsvårdsministerium distribuerar licenser till turister så de ska kunna delta i världens äldsta tidsfördriv, organiserad av en specialiserad verksamhet som vet hur turister får  ut mest av sin jaktsemester.

All typ av jakt leds av officiellt godkända agenturer i landets nationalparker, statsskogar och privata områden som just är godkända av lantbruksministeriet. Jaktpass kan man arrangera individuellt, men några typer av jakt såsom vildsvinsjakt, kräver att man är 5 deltagare.

De här begränsningarna öppnar dock möjligheten för en helt annorlunda semester tillsammans med ens vänner. De arrangerade jaktsemestrarna kan vara upp till 5 dagar och då i närkontakt till landets fantastiska och annorlunda natur i det vackra Anatolien.

Dessa resor arrangeras vid olika tidpunkter under året, för det beror på vilka djur som man önskar att jaga.

Stenbukken och gemsen jagas i början av augusti fram till sluttningen av mars, medan vildsvin jagas året runt. Men den muslimska befolkningen äter inte dessa svin, så det finns rikligt med dessa djur och vildsvinsjakten kan vara en ganska utmanande upplevelse eftersom att man driver djuren framåt med kedjor med hjälp av jägare och hundar. Det mest exotiska bytesdjur är den asiatiska brunbjörn som jagas under augusti till mars.

Om man önskar att jaga alla dessa djurarter kan man delta i de kombinerade arrangemangen som anordnas. Vissa djurarter får endast jagas under så kallade: transitjakt, där man deltar i en etisk undervisning och med officiellt godkänd specialutrustning som arrangörerna står för.

Som jägare kan antingen hyra hela utrustning på plats eller ta med sin egen och de många guider berättar gärna precis vad det är som behövs för den önskade turen. Man kan också önska vilka språk som guiderna ska använda och det finns möjlighet till flerspråkiga guider som talar engelska, tyska och frans
ka.

För turister är Svarta Havet och Medelhavets kuster de mest eftertraktade områden för att tillbringa jakten på, eftersom det finns stora områden för jakt i bergen, i kustlandskapet och i de angränsande skogarna. Något som kan vara bra att veta är att man kan delta med ett gott samvete eftersom alla regler och kontroller beaktas och att man hjälper Turkiets myndigheter  att hålla antalet djur under kontroll.

 


Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter