Passa på att se Turkiets dolda attraktioner med Jeep

Jeep safari eller så kallad ”cross country” är väldigt uppskattat att ta sig genom Turkiet, det ger en storlagen upplevelse. Under jeep safarin kan man besöka några av Turkiets dolda attraktioner, samtidigt som man får träffa både spännande lokala och besökande människor efter vägen.

Fordonen som används under en jeep safari är olika, men det så kallade off road fordon som används och det finns bilar som ta upp till 8 passagerare. Ofta åker man en hel skara samtidigt med ungefär 20 bilar, men vill man få en mer individuell upplevelse arrangeras det även utflykter för endast en grupp där det planeras in med något för alla deltagare. För den mest äventyrslystna finns även tillfälle att köra jeepen själv. Bilarna är det noga kontroller på och bromsarna kollas alltid innan avfärden.

jeepsafari.jpg

En typisk safaritur...

Brukar se ut så att man hämtar upp turisterna vid sina hotell och samlar sedan alla deltagare vid en förutbestämd plats där alla blir introducerade  för hur dagen är upplagd. Det är en guide som följer med hela vägen och denne berättar under hela resa vad det är man ser och tipsar om ställen där man kan äta under dagen. Jeep safari turerna är olika långa och de som varar i flera dagar är alla matstop inplanerade och oftast är maten inräknat i resepriset.

Turkiets land är väldigt stort (större än Frankrike) och är faktiskt lättast att upplevas genom en jeep safari ex. är det lättast att uppleva klyftorna i Anatolien, den s.k. Sakikent även kallad "den dolda dalen". Under en jeep safar är det väldigt populärt att besöka ett mudderbad, som förskönar ens utseende sägs det, detta lerbad följs upp med ett friskt dopp i en kylig älv.

Runt Turkiets arkeologiska platser är jeep safari att rekommendera för då finns det större möjligheter att se de speciella attraktionerna t.ex. kan man åka och se den klassiska och spektakulära staden Xanthos som är en turisk attraktion.

Föredrar man hellre att se de vackra kust städerna så finns det så klart även safari turer som tar en dit. Under dessa turer kan man besöka de isolerade sandstränder och spännande vattenhål på platser som man annars verkar helt oberörda på sin färd genom Anatolien.

Jepp safari priserna brukar vara ganska hyfsade de ligger från 200kr./ per person och dag. Längre turer för de mera äventyrslystna är så klart dyrare. i priset brukar det oftast ingå transfer från hotellet, försäkring och mat, något som inte brukar ingå är drickat.

Sevärdheter

 


Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter