Sportfiske i Turkiet

Turkiet har en stor mängd olika fiskarter som man inte finner här i Skandinavien och här finns det ett stort utbud för sportfiske.

Sportfiskare brukar bli imponerade av de fiskar som finns vid Anatoliens kuster oavsedd om det sker från båt eller från någon strand.

djuphavsfiske.jpg


Turkiskt bete

Även om sportfiske inte är ett lika populärt i Turkiet som i Sverige så använder många sportfiskare de lokala metoderna och man blir förvånad över vilka typer av beten som används, t.ex. brödbitar och kycklingbitar, istället för maskar som vi i Sverige är vana vid. Det finns också de som tar en liten fisketur bara för att få en utflykt.

Turkiets alla stränder kan användas till annat än solbadning. Alla Turkiets hamnar är också fantastiska platser för fiske och hamnar finns det gott om längs Turkiets 7000 km olika kuster.

Om du känner för att fiska från stranden, så bör du vänta tills kvällen när temperaturen har sjunkit och alla solbadare inte är i farozonen längre. Till skillnad från i Sverige så kan nattfiske bli en varm och härlig upplevelse, detta eftersom klimatet längsmed Medelhavsländerna aldrig har kalla nätter. Och på alla badorter har butikerna öppet hela natten, så att fiskare kan stanna uppe tillsammans med de festande turister och var och en kan ha sitt nöje hela natten.

De som resar med sin familj kan kombinera sportfisket med andra typer av nöjen tillsammans med hela familjen. Man kan t.ex.hyra en yacht eller en Gület och uppleva fiske med både spö och nät, medans de andra som inte fiskar, kan sola, simma, dyka och njuta av turen och beundrar utsikten.

Sportfiske är tillåtet utan fiskekort på de flesta ställen, så långt att utrustningen inte är professionell och används för kommersiellt bruk. Men man bör dock kontrollera att det inte finns förbudsskyltar  t.ex. p.g.a. millitärt område.

Kulturen i Turkiet

Sevärdheter i Turkiet

Sportaktiviteter i Turkiet

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter