Turkisk Afton

Turkisk afton är en kväll som går i turkisk mat och showens tecken. En turkisk afton är precis som det låter: en kvällsaktivitet där man bjuds på en härlig turkisk show med goda turkiska maträtter. Oftast är det professionella artister som bjuder på en spektakulär och oförglömlig uppvisning som både innehåller magdans med traditionell och modern turkisk musik.
bellydancer.jpg
Är du i Turkiet och verkligen vill uppleva det turkiska på ett och samma
ställe så ska du absolut be ge dig till en Turkisk afton som anordnas på flera ställen runt om i städerna. Kvällen brukar inledas med en stor turkisk buffé med olika turkiska maträtter och turkiska specialiteter då man får äta så mycket man orkar. Självklart så finns där ibland den välkända turkiska kebaben med dess tillhörande såser. Du kan även hitta de turkiska smårätterna som kallas för meze. Och i priset så brukar även lokalt öl, vin och läsk ingå.Efter måltiden

Efter maten så bjuds det på traditionell turkisk folkdans och musik, och då självklart den tillhörande turkiska magdansen med dess alla tillbehör. Ibland visar män från Kaukasus att de kan vända in tårna under fötterna och hoppa på dem. Stämningen höjs och det är spännande att se de livfulla och färglada danserna. Oftast får även besökarna vara med att prova på danserna, vilket kan bli ett spännande inslag under kvällen.

turkisk-afton.jpg

Den turkiska magdansen kommer ursprungligen från när haremskvinnorna skulle dansa för att imponera på sina medkvinnor och överherrar (sultanerna). Att få se denna färgrika magdans till de turkiska rytmerna är något väldigt speciellt och ofta för det tankarna till ”Tusen och en natt”. En Turkisk afton och dess atmosfär brukar vara svår att glömma.

Resa till Turkiet

Vad kan man se i Turkiet?

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter