Fantastiska sevärdheter i Turkiet

I Turkiet finns så mycket mer än bara sol och bad, många civilisationer har fötts här och här finns några av antikens underverk. Turkiet är otroligt rikt på historia och historien om Turkiet är äldre än historien om turkarna själva. Det finns mycket sevärdheter här ett exempel är ruiner efter klassiska platser som Efesos, Hierapolis och Aphrodisias.  På den Turkiska Rivieran stöter du på antika utgrävningsplatser och skatter från förgångna tider överallt.

Flyg till Turkiet

roda-tornet.jpg

Byggnader och platser

I Alanya så hittar du en mäktig borg längst uppe på en klippa. Det var bl.a. här som romarna huserade för många 100 år sedan och idag så bjuder fästningen på en fantastisk utsikt utöver staden. Det är dock nu förtiden bara murarna kvar. Om du är intresserad utav stalaktiteter och stalagmiter, så bör du bege dig till Damlatasgrottan i Alanya. Grottan ligger under en fästning och har en enorm sal full utav häftiga stendroppar. Röda Tornet i Alanya är även en annan populär sevärdhet som även den innehåller ett konstgalleri och ett museum.


Museer

I Istanbul så hittar du Arkeoloji Müzesi, som är det arkeologiska museet. Här inne kan du lära dig allt om Istanbuls spännande historia. I Istanbul hittar du även militärmuseet Askeri Müze. Här inne får du se hjälmar, uniformer, vapen och rustningar som är ändå från 1100-talet och fram till Koreakriget. Det finns även målningar med krigsteman att skåda. För den som är konstintresserad så finns Türk Islam Eserleri, detta är ett museum med islamsk och turkiskt konsthantverk. Museet ligger i ett palats som är byggt år 1520 och innehåller böcker, gamla föremål av sten, trä och keramik och mycket annat. Men de handvävda och antika mattorna är de mest värdefulla på museet.

sevrdheter-turkiet.jpg
Det berömda Pamukkale


Nöjen och aktiviteter

Är du i Turkiet ska du absolut pröva på ett turkiskt bad eller Haman som turkarna kallar det. Här får du en ordentlig rengöring, bastu, massage och en noggrann skrubbning. Efteråt kommer du att känna dig renare än någonsin!

Önskar du dig en mer aktiv semester så kan en cykeltur vara lämplig. Cyklar finns att hyra i de flesta turiststäder och i bergen utanför Alanya så finns det en hel del tuffare cykelleder för den som har bra kondition. I Alanya finns det även möjligheter till att prova på forsränning längmed floden tillsammans med professionella guider. Flottarna rymmer ca. 10 pers. och man är ute i ca. 2 tim.

Varför inte gå på en Turkisk afton


Shopping

För den som är shoppingintresserad, så är Turkiet rena paradiset om du håller dig till de varor som producerats i landet. Skinn, mattor, smycken och textilier är oftast billiga.
Läs mer om shoppingen i Turkiet


Här nedan kan du läsa om några av landets största sevärdheter:

Aphrodisias

Basilikacisternen

Dalyan

Damlatasgrottan

Den blå moskén

Efesos

Göreme

Hagia Sofia

Hierapolis

De 3 sagolika vattenfallen

Myra st. Nicholas (tomtens) hemstad

Pamukkale

Troja

Kayaköy - Spökstaden

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter