Shopping i Turkiet

Även människor som inte är någon shoppare av naturen kommer att frestas av det omväxlande och ovanliga shopping utbud som Turkiet erbjuder. De flotta affärerna och folktäta gatorna ligger i en annan värld, jämfört med ateljéerna och verkstäderna i de mindre städerna på landsbygden.

Turkiet är ett paradis när det kommer till shopping, med det gäller förstås att hålla sig till det som är tillverkat i Turkiet. Kläderna som finns är så klart märkeskopior, där av de billiga priserna. Pruta är något som du oftast kan göra på allt, förutom när varorna har prislappar. Det innebär oftast att varorna har fasta priser och inte går att pruta på.

Läs om Taxfree reglerna för Turkiet

shopping-index.jpg


Du kommer att älska det Turkiet har att erbjuda!

Vill man hitta riktigt billiga varor, ska man ta sig till de mindre städerna där det finns så kallade ”andra hands sortiment” av kläder, till riktigt låga shopping priser. Turkiska mattor är något speciellt för landet, den urgamla konsten att väva mattor har gått i arv från generation till generation.

Shopping2.jpg

De tillverkades från början för att ge värme och att utsmycka hemmet, till brudkistan eller som gåva till en moské.

Läs mer om Turkiska mattor

Någon gång under din shopping runda kommer du garanterat att bli inbjuden av butiks försäljare på Cola, te eller kaffe. Något som inte alls betyder att du måste handla utan det är något som tillhör deras kultur. Så passa på att ta de lugnt en stund och tillåt dig bli bjuden på något drickbart under shoppingturen!

Butikstiderna i Turkiet brukar vara 9-23, alla dagar!


shopping-krydd.jpg

Underbara marknader

Marknaderna i Turkiet är något som du inte får missa, dom är ofta öppna två gånger i veckan och dagarna varierar från stad till stad. Där säljs allt i stort sett allt som t.ex. kopparvaror, smycken, keramik, vattenpipor, lädervaror, textiler och lokala delikatesser. På markanden är de tillåtet att pruta och man kan göra riktiga shopping fynd. Tänk på att handlar man mer får man oftast bättre priser, så ibland lönar det sig att shoppa mycket!

Läs 9 smarta shoppingtips för din Turkiet resa

Religionen i Turkiet

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter