Tax free - så mycket får du ta in i Sverige

Du får inte ta med dig någon sprit om du är under 20 år hem till Sverige. För upptäcker tullen spriten så förlorar du förmodligen den och har du otur åker du även på böter. Risken är väldigt liten att du fastnar i tullen men den finns alltid där, så det är dumt att chansa. Utöver alkohol och tobak finns även ett antal andra varor som är tullbelagda, som t.ex. elektronik, parfymer. Då ska du betala tull om det totala värdet överstiger 4300 kronor.Vissa livsmedel, läkemedel och växter är totalförbjudna att föra in i Sverige, liksom vapen, farliga föremål, djur och kulturföremål.

Brottslighet i Turkiet

alkohol.jpg

Sprit

Får du ta hem 1 l. sprit och då över 22 % eller 2 l. starkvin, över 15 % men under 22 %. Här inräknas även mousserat vin.


Vin

Du får ta in 2 l. lättvin.


Öl

Du får ta in 64 l. starköl.
Öl tillsammans med snus och prylar till ett maximalt värde av 1 700 kr får tas in.


Tobak

200 cigaretter får du ta in eller 100 cigariller eller 50 cigarrer eller 250 gr. röktobak eller 1 proportionerlig blandning utav alla dessa.


Prylar

Kläder, smycken, elektronik, parfym och andra saker får tas in, till ett sammanlagt värde av 1700 kr, även snus och starköl ingår i den summan.Om du kan styrka att du till exempel ska ha en stor fest eller ett bröllop och att varorna ska användas till detta, så kan du få ta in mer än ovanstående.


Lär dig lite Turkiska innan resan

taxfree.jpg
Cigaretter och tobak

För tobak gäller samma grundregler som för alkohol, alltså allt måste vara för personligt bruk. Men här är åldersgränsen lägre, 18 år.

200 cigaretter eller 100 cigariller eller 50 cigarrer eller 250 g röktobak är det som gäller. För snus finns ingen gräns, men ett maxbelopp på 4300 kronor.


Skolgången i Turkiet

Dykning i Turkiet

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter