Missa inte de 4 bästa sportaktiviteterna i Alanya

mountainbike.jpg
Mountainbiking

Cyklar finns att hyra hos bl.a. Martin Turkay. Det är lätt att cykla inne i Alanya eftersom det inte finns så många backar. Tuffare cykelturer får man på vägarna uppe i bergen runt Alanya. Du kan få en karta som markerar en cykelväg i bergen, där man följer skyltar och får en fin, krävande cykeldag. Men cykla försiktigt eftersom att trafiken är intensiv i Alanya. Dagshyra för en cykel ligger runt ca 45 kr och en veckohyra runt 200 kr. Cykelhjälmar finns för de som önskar det.


Dykning

Medelhavet har många utmaningar och underbara upplevelser att erbjuda alla typer utav dykare, erfarna som oerfarna. Och det finns ett stort utbud av olika sorters dykning i olika prisklasser. Generellt så kan man säga att priserna för dykning i Turkiet är lägre än de i norra Europa. Så passa på att dra nytta av detta under din semester här, för att uppleva den otroliga värld som finns under vattenytan.

Miljön i Alanya är idealisk för en fin dykupplevelse. Nästan alla dyk görs vid den storslagna Alanya-klippan, som delar upp Alanya i en östlig och en västlig del. Klippan är hemvist för många olika slags växter och fiskar, detta bidrar till att göra dykupplevelsen mycket spännande. Dessutom finns det för den mer erfarna dykaren möjlighet till djuphavsdyk.

Oavsett om du har dykt många gånger tidigare, eller om det är allra första gången du ska prova på denna sport, så kommer dykning i Alanya helt säkert att bli en utmaning för dig. Utan tvivel kommer det att ge dig många fina minnen och även en av semesterns allra bästa upplevelser.


Beachvolley

Finner du gratis på Palm Beach Club, som ligger i slutet av Kleopatrastranden. Ägaren av klubben Said är med i turkiska beachvolley landslaget. Här finns det också beachfotboll som du också kan spela i Damlatasparken, som ligger i början av Kleopatrastranden.


jetski.jpg
Vattensporter

På flera ställen utmed Kleopatrastranden och även den Östra stranden hyr man ut vindsurfingbrädor, jetski och vattencyklar. Om du gillar vattenskidor, parasailing och vattenskidor kan du även finna det längs med dessa stränder.Här läser du mer om sevärdheter i vackra Alanya
Tom’s gym

Är ett bra ställe för den som vill ta ett styrketräningspass efter att ha latat sig på stranden. Här får du gratis instruktörshjälp för att försäkra dig om ett bra träningspass. Det erbjuds också andra typer av sport t.ex. aerobics, spinning, kampsport, balett och gymnastik för barn. Om du så önskar att unna dig själv något efter ett träningspass, så finns här också bastu, solarium och möjlighet för en massagebehandling. Här är det öppet dygnet runt på sommaren. Adressen är Saray Mah Kasapoglu 4, tel. +90 (0)242-519 20 37. Kvalitetsträning i en fin och ren miljö, där du verkligen kan känna dig som hemma.


Skönhetsvård

I Turkiet så har du möjlighet att kunna unna dig lite lyx för en billig peng. Turkiskt bad – Hamam, är ett måste under din semester i Turkiet. Och passa på att börja det med dinvistelse, så lägger du grunden för att få en fin solbränna som kommer att sitta kvar längre. Hela behandlingen kostar ungefär 200-250 kr.

Hos frisören kan männen få bli rakade på gammalt hederligt sätt, med skum och rakkniv. Efter rakningen så får du en lätt huvudmassage och en ansning av öron- och näshår. Hela behandlingen kostar ca 60-70 kr och kinderna blir lika mjuka som en barnrumpa!

Kvinnorna kan passa på att kosta på sig lite lyxen att få håret tvättat och fönat, om man inte vill låta frisören sätta saxen i det. Tvätt och fön kostar ca 60-70 kr. Och en manikyr eller pedikyr ca 100-150 kr.

Gå på en Turkisk afton

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter