Maten i Alanya- Restaurangtips

Att hitta en bra restaurang i Alanya är inte svårt, för längsmed hela huvudgatan (Ataturk-gatan) finns det mängder utan restauranger att välja mellan. Även nere vid marinan där de flesta nattklubbar ligger finns många bra restauranger.

restaurang-alanya.jpg


Kebab

Det finns en otalig mängd av mindre restauranger som serverar en komplett kebab med dricka för under 40 kr, och dessa duger utmärkt till lunch. Speciellt eftersom att värmen gör att man inte blir så hungrig mitt på dagen. Man kan istället lägga mer krut på middagen.


Marina

En av Alanya-hamnens trevligaste restauranger, där man förutom den goda maten njuta av utsikten över de färgglada fiskebåtarna. Här kan man prova på ett bra urval av meze, som serveras av duktiga kypare.


Crazy Horse

Om det är den lediga stämningen eller det mexikanska köket som gör det populärt är svårt att säga, men här hamnar förr eller senare alla yngre besökare som inte bara vill bli mätta, utan dessutom ha roligt.


Sedir

Denna restaurang ska du spara till ett speciellt tillfälle. Maten är mycket vällagad och stämningen lite lugnare än vad många andra restauranger i stan har. Stannar man kvar en stund efter middagen så kan man ta en titt på showen, som är minst lika vällagad som deras mat.


Ottoman´s House

Inrymt i trädgården till det som en gång var Alanyas första hotell, och är specialiserat på fisk. Men undvik dock tonfisken, som ofta blir lite för hårt grillad. Satsa hellre på flera av deras utmärkta meze och nöj dig med en lite lättare huvudrätt. Här finns en lång vinlista med turkiska viner, vars priser tyvärr inte ligger långt efter de man finner hemma. Prisnivå är så där, men mycket beroende på vad man väljer att dricka till maten.


Josef´s Place

En av Alanyas bästa restauranger. Här är det bra service och fantastisk mat. Restaurangen är mest känd för sina goda kötträtter och såser vars recept går i arv från far till son. Inte ens kocken känner till recepten eftersom det är ägaren som förbereder och gör såserna. Vill du se en riktig show så ska du beställa en Irish Coffee. De ordnar transport från hotellet om du ringer. Här är det bordsbeställning. som gäller.


Ev´s Restaurant

En mycket trevlig restaurang där man sitter under en stjärnklar himmel och avnjuter sin middag ifrån en stor internationell meny. Här har man levande musik varje kväll!


Green Beach

Ligger vid Kleopatrastranden, så du kan äta först och sedan smälta maten på en solstol innan du tar ett uppfriskande bad. En trivsam atmosfär och plats även för större sällskap.


Mahperi

En trivsam fiskrestaurang som ligger mitt i Alanyas vackra hamn, med fin utsikt över båtarna och en skön atmosfär.


Palm Beach

Här finns en Beach Club där du kan njuta av solen, spela volleyboll, lyssna på musik och givetvis också äta frukost eller lunch. Prova Menemen, som är en turkisk omelett som är väldigt god här på Palm Beach. Varje vecka är det stand up-show eller andra evenemang på kvällstid.


Red Tower

Restaurang med stadens bästa utsikt! Här ser man ut över hela hamnen och den östra stranden. Restaurangen finns på 5 olika våningar, var och en med sin specialitet. Bar med mikrobryggeri, en våning med internationellt kök, en med fisk, en med turkisk mat och en sky-lounge med sushi på översta våningen. Här finns också en stor terrass där man kan äta en god middag eller ta en svalkande drink i värmen samtidigt som man lyssnar till en av Turkiets bästa livemusiker.


Renaissance

Bra internationellt kök med stor variation och god service. Stor platt-tv med skandinaviska kanaler i restaurangen. Ligger nästan i centrum, mot hamnen.


Palm & Olive

Restaurang nära stranden. Du kan sola först och äta sedan. Bra mat till rimliga priser.


Läs mer om kaffet och teet i Turkiet

Här kan du läsa mer om maten i Turkiet

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter