4 intressanta saker att göra i Ankara

Ankara-sjukhus.jpg

Stora moskén /sjukhuset i Divriği

Den stora moskén och sjukhuset i Divriği är en otroligt vacker och utsmyckad moské och finns idag i provinsen Silvias i Turkiet. Själva byggnaden ritades av arkitekten Hürremshah av Ahlat och denna moské byggdes på ett uppdrag av Ahmet Shah, som var härskare över Beylik i Mengycek.

Inskriptionerna som finns på byggnaden innehåller ord som hyllar den anatoliska sultane Aladdein Keykebad den första. Det medicinska centret som är anslutet till byggnaden) byggdes samtidigt som moskén, men på uppdrag av dottern till sultanen Ahmet Shah.

Ristningarna och de två byggnaderna blev viktiga byggnader för världen och fick år 1985 en plats på världsarvslistan.

Detta är en ovanlig och vacker sevärdhet som du kan besöka om du befinner dig i Ankara.


Ankara Kalesi

I Ankaras mest historiska område Ulus, ligger slottet med den magnifika utsikten över Ankara, här kommer du att uppleva en annorlunda utsikt som tar dig bakåt i tiden.  Bakom slottsmurarna finns även ett litet område med affärer, restauranger byggda i korsvirkeshus.

Så hit ska du bege dig om du vill se de gamla delarna av Ankara, där de smala slingrande gatorna är fyllda med stånd och affärer med antikviteter och kilim (äkta turkiska mattor).


Atatürk Farm and Zoo

Atatürk Farm and Zoo är ett rekreationsområde med en bondgård och ett zoo, här finns även ett växthus, restauranger, bryggeri, vandrings- och cykelleder. Här finns det mycket att göra och denna plats finner du 6,5 km söder om Ankara, på vägen till Istanbul.

karagol2.jpg
Karagol

För den som vill ha en naturupplevelse rekommenderas den magiska och vackra sjön Karagol, den ligger ungefär 7mil norr om Ankara. Här finns det tillgång till vandringsleder i närheten av bergen och natur för härliga picknickar. Den norra delen av Turkiets natur kan inte kallas för annat än för ett mirakel. För på bara några mil förvandlas torrhet till otrolig grönska. Här finns teplantager, rhododendron och en liknande regnskog.

Gå på en Turkisk afton

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter