Vad du kan göra i Antalya


Aktiviteter i Antalya

Antalya erbjuder en hel del aktiviteter och många är av vattensporter så som: vindsurfing, vattenskidor, trampbåt, jetski, rafting och parasailing.

aktiviteter-antalya.jpg

Dykning

Istället för att bara ligga och slappa på stranden, kan man passa på att ta ett dykarcertifikat. För nere i hamnen finns en dykarskola: Rainbow divers heter den. Kostnaden för en nybörjare, en så kallad Padikurs, kostar 2500 kronor.


Trekking

Trekking är något som man kan göra i Turkiet, bara titta upp mot de vackra Taurusbergen och du förstår vad trakterna runt Antalya kan erbjuda. Just det, riktigt fantastiska vandringsupplevelser för nere i gamla stan ordnar man med dessa trekkingturer.


Skidåkning

Skidåkning går det alldeles utmärkt att åka i Turkiet, att glida nerför en pist bara några mil från Antalya. Om du är i Turkiet under vintern är det till skidorten Saklikent du ska åka, den ligger på 1900 m. höjd. Det billigast alternativet är att låta någon agentur i gamla stan fixa hela arrangemanget.


aktiviteter-antalya2.jpg
Turkiskt bad (hamam)

När du befinner dig i Turkiet måste du pröva på ett riktigt turkiskt bad. I gamla stan finns det några välbevarade bad som har flera hundra år på nacken. Ett tips är: Sefa hamami, där får hela familjen bada tillsammans. Adressen är: Kocatepe sokaknr 32. Ett annat bra och fint bad som också tar emot män och kvinnor samtidigt, är Balik Pazari hamami och ligger just på gatan med samma namn. Här kan du få ett bad med hela programmet, tvål och oljemassage, det kostar ungefär 130 kr. och baden brukar ha öppet till midnatt.

Gå på en Turkisk afton

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter