Restauranger i Antalya

Något som alla måste göra på sin semester är givetvis att äta och besöker man då Turkiet och Antalya så kan man förbereda sig på ganska låga priser, stora portioner och väl lagad mat. I Turkiet baserar man sin mat på enkla råvaror och det som serveras är lika vackert som gott. Maten baseras mest på grönsaker, ris, bröd. kött eller fisk.

mat-i-turkiet.jpg

Och Turkiet är nog lika känt för sina söta bakverk som för sin goda mat. Väljer man någon gång att äta en buffé så kan man räkna med att kakbordet kommer att vara lika stort som huvudrättsbordet. Turkarna lägger mycket tid på sina kakor.


Vart ska man då äta när man är i Antalya?

Ja det finns ett väldigt stort utbud av restauranger i Antalya, men det finns bl.a. en gata som heter kebabgatan, men är egentligen ett smeknamn på Ataturk Caddesi. På denna kebabgata serveras det kebab i alla dess sorter, med alla slags tillbehör. Varje restaurang har sina egan speciella tillbehör. Här är priserna väldigt billiga för en måltid och maten här är även väldigt god!


Otantik Butik Otel & Restaurant

Denna restaurang serverar internationell, italiensk och turkisk mat. Servicen är god och likaså maten.
Adress: Barbaros mahallesi Hesapci sokak no 14, Antalya


Kismet

Är man sugen på fisk så bör man bege sig till marknadsområdet i Antalya och till en restaurang vid namn Kismet. Detta är en populär och bra fiskerestaurang som har god mat, mysig och äkta turkisk prägel.


7 Mehmet

Vill man äta lite mer lyxigt, så ska man boka bord på 7 Mehmet, som ligger vid Konyaaltistranden. Här serveras äkta turkisk mat och maten håller väldigt hög standard här. Priserna här är lite dyrare, men du får och andra sidan väldigt bra mat. Att boka bord är ett måste, eftersom detta är ett väldigt populärt ställe och blir snabbt fullt.


Staella Bistro

Är du less på den turkiska maten och längtar efter mer centraleuropeisk mat, så ska du bege dig till Stella Bistro. Här är maten vällagad, trevlig stämning, bra service, lagom portioner och priserna rimliga. Det kan vara ett trevligt avbrott från den turkisk maten.


Pasa Bey Doner

Denna restaurang har ett turkiska kök. Servicen är bra, maten god, priserna ok och atmosfären trevlig.
Adress: 1319 Sokak  Genclik Mah., Antalya


M&M Restaurant

På denna restaurang serveras god mat, servicen är av toppkvalitet och atmosfären trevlig.  Priset på en måltid är överenskomlig.
Adress: Obagol Mh. Dadaplar Cd. 17. Sk Alanya

Läs mer om kaffet och teet i Turkiet

Här kan du läsa mer om maten i Turkiet

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter