Belek - En Golfares paradis

Invånare: 10.000
Bad: Staden har en 12 km. lång strand (grovkornig).
Valuta: Turkiska Lira
El: 220 V
Internet: Internetmöjlighet finns på hotellen.
Nöjen: Här finns det några kaféer, barer, restauranger och diskotek. Men för den som letar efter ett större utbud kan bege sig in till Antalya.
Transfer från flygplatsen: 40 min.
Shopping:  Utbudet är begränsat, i centrum av Belek finns några affärer. I Antalya är utbudet rikligare och i Manavgat är det marknad 1-2 gånger i veckan.

golf-belek.jpg

Golfare hamnar i himmelriket

På den Turkiska Rivieran, strax utanför staden Antalya, finner du Belek en golfarens himmelrike! Belek är idag ett utav södra Europas främsta golfresmål med hotell och golfbanor i världsklass. Regionen har över 300 st. soldagar om året och är omgiven av fantastiska naturscener.

När man reser till Belek så är det dit man åker för att njuta av sol och bad och leva lite lyxigare. Här är de flesta hotellen förstklassiga och de ligger direkt vid havet och ofta med  privata stränder. Belek är utmärkt för den som vill ha en golfsemester, för här finns massor av  golfbanor och de ligger lugnt och vackert beläget vid havet, omgivet av den grönskande pinje- och eukalyptusskogen.

Om man skulle tröttna på stillheten i Belek så är det lätt att ta sig till någon av de närliggande städerna med en minibuss, s.k. Dolmus. Side ligger bara ca: 30 km. från Belek är väl värt ett besök. Side med sin gamla bilfria stadskärna och mängder av butiker, barer och restauranger. Om man är sugen på att åka och shoppa en dag så ska man ta sig till Antalya. Här finns ett stort utbud av kläder, smycken, guld m.m.

Belek är även känt för alla fågelarter de har, över 100 st. Här finns även en vattenpark och i anslutning till denna ett delfinarium. I närheten av staden ligger även utflyktsmål som vattenfallet Kurşunlu, och de arkeologiska utgrävningarna i antika Perga och den stora och välbevarade amfiteatern i Aspendos.

Vad man kan göra i Belek


För den som älskar golf

Belek är staden för dig som älskar att spela golf och gillar att njuta av lyx och så klart tycker om sol och bad. Belek ligger vid foten av Taurusbergen och med utsikt över pinje och eukalyptusskog. Staden har ungefär 10 000 bofasta medborgare och från flygplatsen i Antalya tar det ungefär 40 min. med buss.

Staden är just känt för sina fina golfbanor och här ligger några av Turkiets bästa 1:a klassiga hotell. Här finns det 6 mästerskapsbanor att välja mellan och alla banor är placerade i vackra naturliga områden med de snöklädda bergstopparna i bakgrunden.
Restaurang tips i Belek


Förköp greenfee innan du åker

I Belek handlar det framför allt om golf och det man ska tänka på är att köpa greenfee i ett paket från sin researrangör. För de bästa speltiderna bokas nämligen väldigt långt i förväg, ibland till och med upp till ett år innan. Så för den som åker ner utan att boka färdiga starttider kan semestern sluta i stor besvikelse. Greenfee priserna är olika och ligger på ca: 400 kr, men det beroende förstås på hur lyxigt man vill ha det, det finns ställen där det kostar upp till 1000kr, så det är upp till dig hur mycket pengar som du vill spendera.


Annat än golf

Känner man inte för att spela golf en dag kan man istället ägna en dag på hotellet, för hotellen i Belek är en historia för sig. Det finns ett rikt urval av restauranger, olika former av underhållning och dans, shopping eller gym och skönhetssalonger.

Belek-spa.jpg

Ett annat alternativ är att uppsöka stadens strand, den sträcker sig 12 km. långt, stranden är grovkornig och det kan där ibland förekomma höga vågor.

Weather data could not be found..
Please check your location or try another.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter