Bodrum - Från Heta Nattklubbar till Antika Underverk
bodrum.jpg

Invånare: 35.000
Bad: Ett stort utbud att välja på.
Valuta: Turkiska Lira
El: 220 V
Nöjen: Här finns det gott om pubbar, diskotek och restauranger.
Transfer från flygplatsen: 30 min. från flygplatsen Milas.

 


Halikarnassos

Bodrum ligger på Turkiets sydvästrakust, och hette tidigare Halikarnassos, den gamla hamnstaden grundades 7:e århundradet f.Kr. och är en väldigt fängslande stad.

Bodrum, precis som Marmaris är en populär hamn för båtturister i Medelhavet och har sedan 1960 utvecklat sig från att vara en liten fiskeby till ett spännande och intressant turistcenter. Idag har staden mängder av erbjudanden för solhungriga turister och de runt 35 000 invånarna.

Restaurang tips i Bodrum


Öppet året runt

Något som är lite speciellt med Bodrum är att till skillnad från de andra turkiska resmålen är Bodrum “öppet” året om. Erbjudandena blir inte bortplockade i slutet av oktober som på andra ställen, även om tempot inte är lika högt så är det många som föredrar att resa till Bodrum under vinterhalvåret, för att undvika trängseln under högsäsong.

Stranden här i staden ligger på östra sidan och är smal, men har under de senaste åren breddats något. Är du mest intresserad av att sola och bada finns det många fina bukter längs kusten, där trängseln är något mindre. Till dessa bukter kan du enkelt ta dig med en dolmus, eller hyra en cykel.

Nattlivet i denna stad är intensivt, men många och stora valmöjligheter, här finns bl.a. en bargata där man kan ta en öl och sitt men fötterna i havet, eftersom de flesta barer har sina terrasser mot havet.

Saker att göra i Bodrum

Bodrum-turk.jpg
En Trevlig stad

Bodrum är en väldigt trevlig stad med sina vitkalkade sockerbitshus. Men nu har småorterna längre ut på halvön börjat stjäla stadens uppmärksamhet genom sina läckra designhotell och växande utbud av bra matställen. Men Bodrum stad har en hel del att erbjuda bl.a. en mäktig borg, stor segelbåtshamn, spår efter ett utav antikens 7 underverk och en lång gågata och strandpromenad som är kantad av massor av affärer och barer. Bodrum är även en bra bas för att upptäcka lite mer utav Turkiet. I trakten så finns många antika lämningar, en nationalpark och kustbyar.

Restauranger i Bodrum

Weather data could not be found..
Please check your location or try another.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter