Några saker att göra i Bodrum

Att-gora-i-bodrum.jpg
Aktiviteter i Bodrum

Om du har du möjlighet så missa då inte att ta en båttur runt Bodrums öar eller hyra en bil och ta dig runt Peninsula området för att hitta din favoritplats.

Utanför Bodrum så finns det en stor amfiteater som man kan besöka. Den ligger nära huvudvägen, så man kan lätt ta en dolmus eller gå till fots från centrum dit. Det ligger även en fin utsiktsplats mellan Bodrum och Gümbet, vid de gamla väderkvarnarna. Här kan man få en fin utsikt över både Bodrums och Gümbets centrum. Det tar ca 30-40 min. att gå hit ifrån hamnområdet i Bodrum.


Vattenparken

Efter några dagar på stranden så kan det vara roligt att göra något annat. Så varför inte ta en tur är till den fartfyllda vattenparken, som både har vattenrutschbanor för stora och små. Vattenparken ligger vid huvudvägen mellan Bitez och Ortakent (Yahsi Beach).


Türkbükü

I fartfyllda Türkbükü kan man på en och samma gång se flera 100 yachts och paparazzis. Och chansen är stor att du får se en och annan kändis som vilar sig i solen.


Gümüslük

Är en utav de gemytliga städerna med härliga stränder som finns längsmed Peninsula. Gümüslük är en utav de städer som varit bebodda längst. Staden är byggd ovanpå den antika staden Myndos. Själva namnet Gümüslük betyder silver på turkiska och under sommaren så är staden ett populärt ställe för många kända turkiska sångare, skådespelare och konstnärer.

 

Turgutreis

Är en slumrig lugn fiskestad i Peninsula området. Turgutreis är faktiskt den 2:a största staden på Bodrumhalvön och har fått sitt namn efter sjömannen Turgut Reis som föddes här år 1485 och blev en känd officer under det Osmanska riket. Varje lördag så har staden en marknad som lockar många människor.


Gündogan

Är en liten, charmig stad norr om Peninsula full med lantliga hus och vackra omgivningar. Gündogan betyder soluppgång och här lever invånarna främst på svampplockning, fiske, oliv- och mandarinodlingar. Nere vid viken så finns det restauranger och caféer och priserna är något lägre än på övriga Bodrum halvön.


Ortakent

Ortakent har vackra vandringsleder med utsikt över Bodrums berg, hav och hamnar. Det är en lugn by där det finns en hel del jordbruk. Längs kusten vid Ortakent så ligger även den berömda Camel Beach, som är en utav de finaste stränderna i Bodrum. Här kan du precis så som namnet antyder, rida på en kamel längs stranden.


Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter