Fethiye i Turkiet

Invånare: Ungefär 30 000 invånare
Bad: Finns fina stränder runt om Fethiye
Valuta: Lira
El: 220 V
Uppleva: Shoppingen speciellt guld, silver och ädelstenar, segling, vandring och historiska sevärdheter.
Transfer från flygplatsen: Ungefär 1 tim 15 min från Dalamans flygplats
Område: Sydvästra Turkiet

fethiye.jpg

Turkosa kusten

Fethiye är en av de mest pittoreska badorterna på den berömda "turkosa kusten" som ligger nära Greklands övärld. Fethiye ligger i en skyddad bukt med de ståtliga Taurusbergen i bakgrunden, staden är känd för sin vackra marina som är en utav de största i Turkiet. Fethiye ligger mellan Antalya och Marmaris och anses vara en utav Turkiets vackraste badorter. En bit utanför staden ligger otroligt vackra stränder och dit tar du din med en minibuss (Dolmus). Det här är en lugn semesterort som passar bra för barnfamiljer.

Att vandra runt i Fethiye är ett måste, för här finns restauranger, kaféer, barer, och bra med shopping, bl.a. om man vill fynda inredning, tyg och skinn. Här finns även ett så kallat guldcentrum där man kan fynda guld, silver och ädelstenar till riktigt bra priser. Och så klart finns även marknader här där det mesta finns att köpa efter

den obligatoriska prutningen. Dessutom finns det antika ruiner utanför Fethiye bland annat den övergivna spökstaden Kaya Köyu. Ett annat tips är att åka på en båttur ifrån skärgården, det är både vackert och avkopplande. Eller varför inte prova de turkiska traditionerna såsom turkisk afton med magdans och en  3 rättersmiddag eller det turkisk hamam med ångbad, skrubbning och massage. På kvällarna finns det många restauranger att njuta av och många barer att ta sig en drink på eller nattklubbar att festa loss på.

Fethiye är helt enkelt den perfekta semesterorten för dig som vill ha lite av varje.

Läs mer om Fethiye

Restauranger i Fethiye

Weather data could not be found..
Please check your location or try another.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter