Icmeler - En skön del av Turkiet

Ungefär 7 km. från den livliga staden Marmaris i Turkiet så ligger Icmeler i en fin liten bukt omringad utav stora berg med en otrolig grönska. Icmeler är en ganska liten stad som under de senare åren blivit väldigt populär bland barnfamiljer och medelsålders par. Vad det är som gör Icmeler så populärt är bl.a. den gästvänliga stämningen som råder här. Här är alla väldigt måna om sina besökare vilket inneburit att många resenärer väljer att återvända till Icmeler år efter år.
Till Icmeler åker man för  att ta det lugn och få en rofylld semester, för här är kvällarna inte så livliga. Trots det lugna tempot så finns det ändå en hel del av det mesta här. Det finns en mängd olika utflykter för den som vill aktivera sig under dagarna. Det finns en hel del affärer som säljer det allra mesta om man vill shoppa. och givetvis så finns det en hel del restauranger som serverar god mat.
mer-icmeler.jpg


Hur spenderas dagarna?

Dagarna i Icmeler spenderar man oftast på stranden. Här kan man välja på att ligga och slappna av, läsa en bra bok, ta ett dopp i vattnet eller välja att åka på en båttur till någon mer avskild vik eller naturstrand längs efter kusten. Är man en som vill uppleva lite mer så kan man pröva på en hel del vattensporter. Parasailing, bananbåt och vattenskoter är bara några av aktiviteterna som finns. På alla stränderna runt om i Icmeler så finns det solstolar och parasoller att hyra om man vill det.

bananbat.jpg

Kvällarna i Icmeler är som sagt var ganska lugna och de flesta tillbringar sina kvällar på någon av restaurangerna längsmed kanalen eller längs med strandpromenaden. Det finns många resturanger att välja mellan vare sig man vill äta internationell mat eller om man är sugen på att testa turkisk mat. De

flesta håller faktiskt väldigt hög standard oavsett vilken mat du väljer. Kyparna brukar dessutom vara väldigt trevliga och måna om att restaurangbesöket ska vara till en belåtenhet. Restaurangerna serverar mat fram till klockan 22 då köket stänger och istället tar showerna fart. De flesta shower innebär att serveringspersonalen underhåller sina gäster med både det ena och det andra. Några dansar med en bricka på huvudet innan de ska servera några drinkar och andra sjunger covers. Hur uppträdandena ser ut varierar från kväll till kväll och från ställe till ställe.

De flesta restauranger visar dock upp typiskt turkiska danser någon gång under kvällen och detta brukar vara väldigt uppskattat. Personalen brukar också gör allt de kan för att få med sig gästerna i danserna, vilket brukar vara extra roligt.

Tillhör man den yngre generationen så kan man efter kl 24.00 bege sig till något utav discoteken i staden. Men det finns dock bara 2 st. olika att välja mellan. Hit brukar också serveringspersonalen bege sig framåt småtimmarna då restaurangerna har stängt för natten.Svårt att tappa bort sig

Eftersom att Icmeler inte är så stort så kan man utan problem strosa runt hur man vill utan att gå vilse. Men skulle man mot all förmodan göra det, så är det bara att ta sig till stranden för därifrån är det lätt att hitta hem igen.


Transfer

Från flygplatsen i Dalaman, tar det ungefär 2 tim. med buss till Icmeler. Det kan låta länge, men bussarna är ganska bekväma och harr aircondition. Det brukar dessutom finnas möjlighet att köpa kallt vatten, läsk eller öl på bussen. Efter ungefär halva vägen så stannar busschauffören till vid en mack där man får gå av och sträcka på sina benen, uppsöka toaletten om detta behövs eller köpa sig något att äta eller dricka. Men det kan vara värt attveta att priserna här är ganska höga.

Maten i Icmeler

Sevärdheter i Icmeler

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter