Maten i Icmeler

I Icmeler så hittar man de flesta restaurangerna längs med den vackra strandpromenaden men även längs med kanalen som går genom staden. Det finns en hel del restauranger i Icmeler trots att staden inte är så stor. De flesta restaurangerna har dock samma koncept när det gäller mat och underhållning. Men standarden på maten kan variera.

restaurang-icmeler.jpg

Det finns en hel del internationella restauranger som serverar det som anses som det vanligaste. Vilket är stora köttbitar med bakadpotatis eller pommes frites och grönsaker, pasta, pizza och sallader.

Någon äkta turkisk mat är svår att få tag i inne i staden Icmeler. Men vill man testa det, så bör man höra sig för på hotellet man bor på och bege sig utanför Icmeler.

Annars finns det allra mesta i Icmeler: Indiskt, Kinesiskt, Amerikanskt m.m.

Några tips på bra restauranger i Icmeler är:


Taj Mahal

Detta är en indisk restaurang som serverar väldigt god och kryddstark mat. Utanför restaurangen står en man och bjuder på några av rätterna från menyn så att man kan få en försmak av vad som serveras. En liten trevlig gest. Detta är en ganska dyr restaurang men å andra sidan så får man god service och kvalitet för priset.


Harrys

Harrys i Icmeler är inte alls som Harrys i Sverige. Detta är en trevlig restaurang som tyvärr ligger lite tråkigt till, alldeles intill en väg. Kommer man i tid kan man be om att få en plats lite undanskymd så blir man inte blir lika störd av trafiken.
Trots sitt läge så serverar Harrys väldigt god mat. En specialitet är deras jätteräkor med oxfilé. Det kan låta konstigt men smakar rikitgt bra. På ett stort uppläggningsfat kommer jätteräkorna och oxfilé bitarna in på en bädd utav fräsha grönsaker. Till detta får man ytterligare en skål med grönsaker, bakadpotatis, bröd och olika såser. Helt klart en rätt att rekommendera.


The Love Boat

The Love Boat låter som en riktigt romantisk retaurang, vilket det kanske är om man äter där på kvällen. Här serveras även lunch i sin snackbar och deras hamburgare passar utmärkt till lunch och är riktigt goda. Det är de bästa hamburgarna i Icmeler helt klart! Och ett bra alternativ då det inte finns något McDonalds eller Burger King i Icmeler.


The Dreamboys

Hit ska man gå om man vill ha lite mer fart och fläkt under sin kväll. Restaurangen drivs av ett gäng unga killar som har en tendens att bli väldigt populära bland skandinaviska och engelska tjejer. Och deras mat är god. Dreamboys är nog den restaurangen som serverar den godaste planksteken i Icmeler. Deras övriga mat håller också väldigt hög klass och till ett trevligt pris. Väljer man att äta lite senare på kvällen så kan man efter måltiden sitta kvar och njuta av serveringspersonalens shower.


Florida

Även Florida ligger precis vid kanalen, men en bit bort från de högljudda restaurangerna. Florida håller samma koncept på sin mat som Dreamboys och andra restauranger, men här är det mycket lugnare. Florida serverar väldigt god mat. Den största fördelen med Florida är deras tillbehör till kötträtterna. Här får man både ris, pommes, grönsaker och en bit spenatpaj. Vilket är väldigt gott. Efter maten så bjuder det även på en frukttallrik som brukar innehålla vindruvor, melon, jordgubbar m.m. Framåt kvällen så har även Florida lite underhållning för sina gäster, fast inte alls på samma högljudda sätt som t.ex. Dreamboys. Här visar serveringspersonalen lite turkisk dans och gästerna får mer än gärna hänga med i dansen.

Läs mer om kaffet och teet i Turkiet

Här kan du läsa mer om maten i Turkiet

 

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter