Utflykter i och omkring Icmeler

Kanske har du blivit trött på att bara sola och bada, eller så kanske du rent av har fått otur med vädret. Då kan det vara trevligt att bege sig ut på en dagsutflykt. Runt omkring Icmeler så finns det en hel del utflykter att åka på. Och din researrangör har säkerligen en del förslag att komma med. Men då ska du veta att nästan precis samma utflykter säljs nere vid strandpromenaden under dagarna till ett mycket bättre pris. Utflykterna är i stort sett de samma och det fungerar alldeles utmärkt att köpa en utflykt av dessa trots att det inte går genom din researrangör. Men man kan vara lite uppmärksam på vilka försäkringar man har med sig som täcker eventuella olyckor.

sevardheter-icmeler.jpg

Det finns som sagt var en hel del olika utflykter att välja mellan. Några är bara under en halvdag och några varar under hela dagen. Då utflykten varar en heldag så brukar det ingå någon form utav mat under dagen.


De vita kalkstensklipporna i Pamukkale

Detta är en väldigt vacker utflykt man får vara med om en väldigt vacker resa genom Taurusbergen för att sedan hamna vid kalkstensklipporna i Pamukkale. Detta är en utav Turkiets mest kända sevärdhet och de brukar kallas för ett bomullsslott. Dessa ska ha skapats av de källor som har forsat ut från den inre av berget under många 1000 år. Och har därefter blidats stora skålformade pooler. Precis intill detta vackra landskap så finner man Hierapolis, den antika staden där det också brukar göras ett besök. Dagen vid Pamukkale brukar avslutas för de som vill, med ett dopp i Kleopatrapoolen som sägs ha ett magiskt bubblande vatten.

Läs mer om Pamukkale

Dalyan och Turtlebeach

Detta är en heldags utflykt fylld med massor av aktiviteter. Från Icmeler så tar man en taxibåt till en utav de större hamnarna i Icmeler. Därifrån åker man en stor båt där det finns möjlighet att sola på däck hela dagen. Man är alltid garanterad en solplats under båtturen. Med båten åker man sedan iväg till Iztuzu, som är den berömda och finaste stranden i Turkiet. Här kan man antingen bada i Medelhavet eller ta ett dopp i den varma floden som löper på andra sidan. Har man riktigt tur så kan man även få se de utrotningshotade sköldpaddorna som lägger sina ägg på denna strand.

Efter ett svalkande dopp i havet eller i floden så fortsätter turen med flodbåtar längs efter floden. Då glider man förbi den antika staden Kaunos där man kan se lykiska klippgravar som är uthuggna direkt ur kalkstensklippan väldigt högt upp på en brant bergssida. En väldigt mäktig syn att uppleva. Efter drygt 30 min. så kommer man äntligen fram till Dalyan, som är en liten småstad i flodens delta. Det som hägrar här är lerbaden. Här kan den som vill få ta ett föryngrande kurdopp som börjar med att smörja in sig i svavelhaltig lera. Den ska sedan torka under tiden man står och väntar i solen och därefter sköljs den av i en av duscharna på området. Därefter ska man ta sig ett dopp i en utav bassängerna med varmt källvatten. Detta är en otroligt skön upplevelse. Efter lerbaden så går turen tillbaka längs floden för att byta tillbaka till den stora båten som man kom till Iztuzu med. Och nu börjar tillbakaresan till Icmeler, fast på vägen, om man har en väldigt snäll kapten, så stannar båten till i en vik där man kan bada i det turkosa kristallklara vattnet. Eftersom att detta är en heldagstur så brukar det ingå lunch och möjlighet att köpa dricka och snacks i baren på båten.
Läs mer om Dalyan


Jeep-safr.jpg
Jeepsafari

Jeepsafari är en väldigt häftig utflykt som är väldigt populär bland många resenärer. Dagen brukar börja med att man blir upphämtad vid sitt hotell i en fin jeep som tar en ut på en del slingrande småvägar dit inga vanliga bilar tar sig. Chauffören brukar hålla ett behagligt tempo, så att man hinner med att se omgivningen och ta några vackra bilder. Efter en stund så brukar man bli inbjuden hos en turkisk familj som bjuder på te och frukt. Och man sitter då en stund ner och småpratar ute på familjens terass. Detta är ett ypperligt tillfälle att ta del av hur de turkiska invånarna har det på riktigt. Under denna utflykt finns det även tid för sol och bad men också ett besök i en moské. Det är då viktigt att tänka på att ha med sig kläder som passar för ett besök i en moské. När hungerna börjar göra sig påmind, så bjuds man på en enkel turkisk lunch.

Läs om maten i Icmeler

 

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter