FAKTA OM ISTANBUL

Invånare: 10 milj.
Bad: Ett stort utbud att välja mellan.
Valuta: Lire
El: 220 V
Internet: Här finns det tillgång till Internetkaféer lite överallt.
Nöjen: Här finner du Turkiets bästa och största diskotek och nattklubbar. Det finns även ett antal restauranger att välja på.
Transfer från flygplatsen: 30 min.

Istanbul2.jpg

Perfekt för en Weekend resa

Istanbul är Turkiets hetaste stad för en weekend resa och här finns de bästa shoppingområdena i Europa och Asien.  Du finner frontalkrockar från olika världsdelar och slås av sötaktiga dofter av rökelse och kryddor som finns i basarkvarteren, vilket ger en känsla av att man förflyttat sig till äventyret ”Tusen och en natt”. Historiker tror att staden grundades för ca 2 600 år sedan och arkeologer anser att bebyggelser kan spåras så långt bak som 8 000 år.

Istanbul är Turkiets fördetta huvudstad och är landets största stad, här bor i dag mer än 10 miljoner människor.

Här finns historia från flera 1000-tals år tillbaka bland annat: Sultanens Topkapipalats, de gamla turkiska baden, Hagia Sofia, Blå moskén och den stora basaren. Men det som invånarna själv mest är stolt över är fotbollsklubbarna Galatasaray, Fenerbache och Besiktas.

Läs mer om sevärheter i Istanbul.


Istanbul

Det tar ungefär 30 min. att ta sig till Istanbul från flygplatsen i närheten av staden, men det beror helt på vilken tid det är på dagen det är om det är rusningstrafik. I denna stora stad finns det ett otroligt utbud med stränder och det varierar förstås, allt från finkorniga ständer till klippor.

istanbul.jpg


I staden råder det kaféfeber, för i varje kvarter ligger det ett Starbucks (en kafébarkedja) eller en av de inhemska kafékedjorna.

Istanbul erbjuder ett mycket rikt nattliv allt från magdans, nattklubbar till olika festivaler. Den mest berömda nattklubben är den lyxiga Club 29. Här finns en restaurang, pool och en fackelupplyst trädgård med fantastisk utsikt. Vid midnatt förvandlas baren till ett pulserande diskotek och Club 29 har bara öppet under sommarmånaderna. Laila är också en bra klubb och även den största nattklubben. Här finns ett stort dansgolv och ett flertal barer och restauranger. Även denna nattklubb har bara öppet under sommaren.

Restaurang tips i Istanbul

Läs mer om diskon och nattklubbar i Istanbul

Vill du hålla dig uppdaterad på vad som händeri Istanbuls nattliv ska du köpa den engelskspråkiga ”The Guide” som utkommer 1g/mån. Den ger dig ett fullständigt program över vad som händer på nattklubbar och andra nöjesställen i Istanbul.

Weather data could not be found..
Please check your location or try another.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter