Sevärdheter i Istanbul

Basilikacisternen

Basilikacisternen är en underjordisk vattencistern från 532 e.Kr.. Det tog ungefär 100 år innan ottomanerna upptäckte den bysantinska vattencisternen med sina pelare. Idag är byggnaden ljussatt och musik spelas i det mäktiga utrymmet.

basilika-cisternen.jpg
Mer om basilikacisternen


Grand Bazaar

Grand Bazaar är en av världens största basarer med tak och omkring 4000 försäljningsställen på 58 gator, här är det lätt att gå vilse. En lämplig ingång att hålla sig till är vid hållplatsen Beyazit och in på breda Kalpakcilar Basi med sina stora juvelbutiker.


Fotboll är en höjdare

Att gå på en fotbolls match i Istanbul är något man kan göra och man kan passa på att gå när Istanbul spelar hemma match för de gör de nästan varje söndag.
Läs mer om fotbollen i Turkiet


Laga turkisk mat

Det går att passa på att lära sig laga turkisk mat med hjälp av vana kockar i Istanbul. På Sarnic Hotel erbjuder man just ½ dagskurser för ungefär 430 kr. Men man måste ha minst 6st. gäster att servera.


den-bl-mosken.jpg

Blå moskén

Sultan Ahmet-moskén som den även kallas, är en av världens mest kända religiösa byggnader. Den byggdes 1606 med 6st. eleganta minareter och över 250 fönster. Insidan är smyckad med världsberömt kakel som innehäller mycket blåa toner. Den är fortfarande en viktig moské. Det kostar inget att besöka den.


Hagia Sofia

Hagia Sofia var förr en av världens största kyrkor och byggd för över 1 400 år sedan. Kyrkan betraktas som ett av jordens mest imponerande byggnadsverk och den stora kupolen har bättrats på för att kunna klara av flera jordbävningar. På 1400-talet blev byggnaden en moské och idag är det ett museum.
Läs mer om Hagia Sofia


Läs om fler sevärdheter i Turkiet

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter