Härliga sevärdheter i Kemer

I själva staden Kemer finns det i stort sett ingenting att se, inga vackra gamla hus eller antika ruiner så långt ögat når. Men du kan alltid ta och åka på några utflykter utanför staden och ett måste är nästan att besöka Antalya.

 

bat-till-antalya.jpg
Antalya

Är en riktig turkisk storstad och ligger bara 45 km. österut från Kemer. Den gamla stadsdelen, Kaleici, är pittoresk med sekelgamla otto­manska hus. Hamnen i Antalya är Turkiets vackraste och bussar går var 10:e min. från busstatio­nen i Kemer och biljetten kostar inte mer än några kronor.
Läs mer om Antalya här


Pamukkale

Är en annan utflyktsort som du kan besöka, där de glittrande vita kalkstensformationerna och finns i många i turkiska turistbroschyrer. Det är även också en av landets största sevärdheter.
Läs mer om Pumukkale


Thatali

Under våren av 2007 så öppnades gondolen upp till Tahtali, som ligger 2365 meter över havet. Om du tar dig en tur upp till Tahtali så får du en fantastisk utsikt. En skidlift finns på toppen och du kan hyra skidor och ta gondolen upp. Så varför inte åka skidor, njuta av en god måltid och 30 min. senare så kan du vara nere på after ski. Det finns bussar som går från Kemer till gondolen.


Nomade Tema Park

Mellan Moonlight Beach och Kemers marina så ligger ett trevligt ställe. I denna lilla halv ön, bland skuggande träd och lugn atmosfär, så hittar du en visning av hur nomader lever i Turkiet. Du kan se när den traditionella Nan bröd bakas i en stenugn och du kan välj att sitta på det traditionella sättet i ett tält om du vill köpa något att äta eller dricka.

Restauranger i Kemer

 


Phaselis.jpg
Phaselis

Turkiet har många gamla sevärdheter, bl.a. så hittar du Phaselis 11 km från Kemer. Phaselis grundades för snart 2500 år sedan. Phaselis var en gång en del utav Lycian kungariket Romarriket och det bysantinska riket.Ruinerna som du ser idag är resterna från romarna och Bysans.

För att komma hit, kan du ta en buss från centrum av Kemer till Phaselis. Så är du intresserad av historia så är Phaselis värt ett besök. Men även om du vill njuta av sol och bad på en vacker strand, kan du åka hit. För Phaselis har 2 st. stora badstränder som är väl värda ett besök.


Olympos

Olympos ligger 8 mil söder om Antalya och 4 mil från Kemer, detta är en av de första platserna i den antika Lyciske riket. Med stranden i öst, så är Olympos uppdelad i 2 av floden Akcay.

Olympus har en annan struktur än andra antika städer som har överlevt. Man tror att namnet kommer från grekiska Olympos. Men medan källan och betydelsen av detta namn inte har förklarats, så är det troligt att i det gamla anatoliska språket betyder "höga berg" eller "big mountain"


Chimera

Chimera är ligger i Cirali, ca. 2-3 km från Olympus, ungefär 40 km från Kemer. Den eviga elden Chimera har brunnit i flera 100 år. Lågorna är relaterade till legenden om Chimera, som besegrades, men därefter skicka sina flammor upp till berget i Cirali.

Legenden handlar om kungen Phyrasn son, Hippones som dödade hans bror Belleros under ett jaktlag och då tar namnet Bellerophontes, vilket betyder "han som åt Bellarus".

Platsen är kopplad till Olympus, som ligger lite längre västerut. Det enklaste sättet att hitta Chimera är med hjälp utav en bil eller att delta i en organiserad resa.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter