Det Kusadasiska köket är baserat på enkla och fräscha råvaror som omsorgsfullt är tillagade och smaksatta med välbalanserade kryddor. Basen i en måltid består utav bröd, fårost, grönsaker och ris. Till detta äter man kött, lamm, eller fisk. Kebab är även populärt och även Turkiets paradrätt och kebab kan innebära allt från det som vi kallar kebab till kalops eller järpar. Yoghurt är en väldigt viktig ingrediens i varje turkisk måltid och då bland annat som sås till sallader och kött. Aubergine är en grönsak som ingår i många huvudrätter, antingen kokt eller stekt.
Cay te, är vardagsdrycken här framför alla andra och på alla gator ser du springpojkar bärande på runda brickor med små teglas.
I Kusadasi finns en gata som verkligen är värd att kalla bargata och det är precis just vad den heter. Gatan har faktiskt namnet: Bar-street och den ligger mitt i centrum precis i närheten av bazar-området. Här kan man hittar ett flertal engelska och irländska pubar och barer. Och för dig som har lust att dansa långt in på småtimmarna är detta stället för dig.
Många av de restauranger och barer som ligger strax ovanför strandpromenaden, har öppet fram till midnatt och här är det alltid en härlig stämning där människor samlas och umgås över ett glas vin, öl eller en cocktail. Är live musik nått för dig? då finns hotel Atinc, för de spelar livemusik flera kvällar i veckan.
Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!
![]() |
Ving Sverige | Charter | |
![]() |
Supersaver | Flyg/Hotell | |
![]() |
Apollo | Charter | |
Copyright © 2012
Destinationturkiet.se
Resmål i turkiet
Turkiet
Resebibeln för turkiet
Bästa hotellen i turkiet
Sajtkarta