Kusadasis historia

Kusadasi´s historia är lite diffust eftersom att det inte hittats något klart bevis på den befolkning som bott här. Men även om man inte är 100% säker så tror man att människorna som en gång i tiden bodde här var Lelegianer och Katalaner, som flyttade hit från Anatolien runt år 3000 f.Kr. De tros ha etablerat en koloni i utkanten utav Kusadasis bergområde för det milda klimatet gjorde de möjligt för invånarna att odla druvor, fikon och oliver på den bördiga marken. Av detta kunde de sedan utvinna olja, vin eller göra godis av.

kusadasi.jpg

På 546 f.Kr. så invaderades Kusadasi av perser och det blev då en dominans av romare i staden. En jordbävning inträffade senare och förstörde då Efesos som på den tiden var en viktig hamnplats i Turkiet och människorna var då tvungna att leta efter en ny hamnplats. Man insåg då att Kusadasi hade en fördelaktig position för den viktiga handeln och staden fick därför bli den nya hamnen.

Aktiviteter i Kusadasi 

Återigen invarderat

Efter 1:a världskriget (1919) så blev Kusadasi återigen invaderat men denna gången utav greker. Staden stod då i en lång kamp och vann den tillslut i september år 1922 och blev då en del av den turkiska republiken igen.

Idag är Kusadasi en utmärkt turistort för semesterfirare och är väl känd att vara den mest attraktiva staden i Egeiska havet. Sedan 1970-talet har befolkningen i Kusadasi ökat markant från bara 6.000 till idag ungefär 60.000 invånare. Detta nummer tredubblas under turistsäsongen, när Kusadasi blir ett centrum för både passagerare på stora fartyg, så som människor som besöker sina sommarstugor eller människor som drar fördel av billiga charterresor.

Läs mer om stränderna i Kusadasi

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter