Mer om Kusadasi

Kusadasi är en perfekt för dig som gillat att upptäcka saker, i närheten av denna staden finns bl.a. den antika ruinstaden Efesos. Där du kan få se huset som är 2000 år gamalt, där det sägs att Jungfru Maria dog. Oavsett om man är religiös eller inte, ligger huset på ett berg i vacker natur med utsikt över området och stämningen är fridfull.

På Kusadasi finns även ett stort restaurangutbud under sommarmånaderna. Och kom ihåg att se till att njuta av den läckra färska fisken som finns på någon av stadens många restauranger. Ali Baba ligger nära hamnen i Kusadasi, där serverars dagsfärsk fångst som man kan välja själv från ett inglasat kylskåp!

duvon.jpg

Duvön

Staden har fått detta namn då den borg som ligger på en ö strax utanför staden heter "Duvön" eller på turkiska " Guvercin Adasi". Detta vittnar också om de stora skaror flyttfåglar som årligen rör sig över Turkiet. Kusadasi är väldigt känd för sin pir och den hamnade där tack vare öns strategiska läge och användes i militärt syfte under den Ottomanska eran. Idag utgör den en vacker tillflyktsort för turister, för här kan man sätta sig på en uteservering och beundrar alla yachterna som glider förbi. Den bysantinska fästningen som finns på ön är i hyfsat gott skick och den bidrar även den till historisk stämningen. Kusadasi har ungefär 60 000 invånare, men under sommarhalvåret (maj-oktober) så ökar antalet avsevärt och detta eftersom att staden har blivit ett alltmer populärt turistmål.


Kalamaki

På Dilekhalvön som ligger 30 km söder om Kusadasi Bay ligger nationalparken Kalamaki med sina sagolika stränder. Nationalparken är en utav Turkiets mest välbevarade områden och med den täta pinjeskogen som sträcker sig ända ner till stränderna. För att ta sig dit är det lättast att hyra sig en bil eller en vespa och göra en dagsutflykt från Kusadsi. Nationalparken är även ett perfekt ställe att vandra på, längs med alla bergsstigar.


Läs mer om stränderna i Kusadasi

Aktiviteter i Kusadasi

Läs om Kusadasi´s historia

 

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter