Kusadasis stränder


Public beach

Är en liten allmän strand som ligger mitt i Kusadasi, du finner den mitt emellan hamnen och marinan. Den är relativt liten strand, men klart vatten och med en sandstrand och med mycket liv och rörelse runt omkring den. Denna strand lämpar sig bättre för solning än för bad och du kan endast ta dit till fots.

strander-kusadasi.jpg
Ladies beach

Är en fin sandstrand där det finns många restauranger och barer i närheten, särskilda solbäddar och parasoller finns att hyra. Sanden där är mjuk och behaglig och vattnet är långgrunt som passar perfekt för barnfamiljer. Ladies beach ligger 3 km söder om Kusadasi´s hamn. I Turkiet så kallas denna strand för Kadinlar Deniz och är en av de mest populära och mest trafikerade stränderna i Kusadasi. Namnet fick den då den en gång i tiden bara var till för kvinnliga badare, men numera är den öppen för alla. Stranden är 1 km lång och här finns det en otrolig mängd av vattensporter tillgängliga.

Längsmed stranden finns även en utav de bästa strand klubbarna "Kuba Beach Club". Så under dagarna kan du njuta av solen varma strålar och på natten ta en dig en drink och dansa till underbar musik ända fram tills morgonkvisten. 

Oavsett vad du gillar så har denna strand allt som du kan önska dig! Med minibussar (Dolmus) tar du dig hit direkt ifrån centrum, det tar bara 5 min. Om du hellre skulle vilja promenera så tar det ungefär 15 min. ifrån centrum.

Aktiviteter i Kusadasi

Paradise beach

Söder ut, lite bortanför Ladies beach ungefär 4,5 km in i nästa bukt, finner man en lite mindre och betydligt lugnare strand vid namn Paradise beach. Här är vattnet azurblått och denna strand erbjuder massor av kaféer, restauranger och barer och även en del gömda vikar som är omgiven av grönska. Även här finns ett stort utbud utav vattensporter.

Long beach

Stranden har som det låter fått sitt namn från att den är hela 18 km. lång och den har numera delats upp i olika sektioner och fler och fler kaféer har öppnat. Long beach ligger 6 km söder om Kusadasi och du kan ta dig till stranden med de så kallade minibussarna (dolmus). Längsmed Long beach ligger en utav Kusadasi´s

vattenparker "Aqua Center" ett tips för alla barnfamiljer som åker hit. Vattnet här är kristallklart och denna stranden är perfekt för simning, vattensporter och bara för den som vill ta det lite lugnt.

Pamucak strand

Denna strand är av många betraktad som en utav traktens bästa strand. Den ligger ungefär 15 km från Kusadasi och 10 km norr om staden Selcuk och endast 5 km från den antika staden Efesos ligger Pamucak stranden. Den är 5 km lång och i mitten av stranden flyter floden "kucuk Menderes" fram rinner ner i havet. Vid denna strand finns varken parasoller eller solstolar, men här kan du njuta av hästridning eller kamelridning på stranden. Stranden besöks mest utav lokala semesterfirare under helgen på grund utav dess storlek. Denna stranden är väl värt ett besök, men här kan det dock ibland vara lite blåsigt. Även längsmed denna strand finner du restauranger och affärer. För att ta dig hit tar man en dolmus mot Selcuk.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter