Några saker att göra i Side

horse-side.jpg

Häst tur

Häst tur är något som förekommer i Side och ni kommer alldeles säkert att finna lugna hästar längs stranden. Ridturer är alltid prut­bara, så det gäller att få ett bra pris Det här är en rolig aktivitet när man har tröttnat på att ligga att steka sig i solen och speciellt roligt brukar det vara för barnen.


Dykning

Dykning är något som man kan göra i Side. Vanligast när man beställt en tur för dykning så blir man upphämtad från det hotellet som man bor på och lunchen brukar ingår i priset. Beroende på vad det är för väder så väljs ett område ut. Priset för en dykar tur, varierar beroende på vad man väljer att göra, men normalt brukar det ligga runt 600 kronor för en dag.


Forsränning

Njut av den vackra naturen när du reser upp i Taurusbergen. Som bara är 1,5 timme från Side, detta är en upplevelse. Väl framme så väntar en spännande forsränning i Köprülü Kanyon. Under våren så är det extra häftigt då smältvattnet kommer ner ifrån bergen. Man blir ledsagad i säkerhet och utförande, innan det bär av nedför floden i gummiflottar. Vattnet är kristallklart och omgivningen grönskande, det absoluta perfekta äventyret för den som vill ha en annorlunda upplevelse. En heldagsutflykt, inkl. lunch kostar ca 480 kr för vuxen och ca 240 kr för barn, minimiåldern är 6 år.


Golf

Strax utanför staden Antalya så finner du golfens eget Mecka: Belek. Här finns det 10 st. olika golfklubbar som ligger väldigt vackert belägna längs efter kusten och erbjuder banor av olika karaktär. Det enda som de har gemensamt är att de under stora delar utav året är i otroligt bra skick.


Skridskor

I de större shoppingcentren som ligger utanför Alanya och Antalya kan man mot en liten summa pengar dansa runt på små isbanor på inhyrda skridskor. Ett litet trevligt annorlunda avbrott mitt i shoppingen.

jeepsafari-side.jpg

Jeepsafari

Jeepsafari är en typisk turisttur, där man över dagen får utforska närliggande områden ombord på en jeep. Detta brukar vara en uppskattad tur där maten ingår i priset och priset brukar ligga runt cirka 250 kronor.


Vattensporter

Det finns flera center nere på stränderna som erbjuder allt ifrån bananbåt och parasailing till Jet ski. Men när man hyr sig en Jet ski så ska man vara medveten om att de i de flesta fall inte har någon försäkring. Vilket innebär att du blir ersättningsskyldig för de ev. skador som uppstår på den.


Dykning

Utanför Side så är vattnet klart så här får man god sikt. Tack vare stadens långa historia så kan man dyka för att se kolonner och byggnader som idag ligger under vattenytan. Vill man prova på att dyka för allra första gången så får man hjälp att förstå och använda utrustningen tillsammans med en licenserad instruktör.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter