Restauranger i Side

Variationerna är många, och regler är som bekant till för att brytas. Man kan alltså äta gott, mycket gott, i Turkiet, men tyvärr är det så att de stora kulinariska upplevelserna uteblir i Side, eftersom man lagt sig på den nivå som dikteras både av efterfrågan och ekonomi. Men du kommer inte att gå hungrig i Side, här finns gott om restauranger som mer än gärna ser dig som gäst, och du bör pröva de lokala specialiteter som bjuds. Passa också på att njuta av Medelhavets frukter; bläckfisk, piggvar eller havsabborre, eftersom det turkiska köket, med sin respekt för råvarorna, verkligen gör dem full rättvisa. Du kommer inte få svårt att hitta någonstans att äta i Side, mat finns överallt, från de enkla kebabstånden till prisvärda och smakrika upplevelser.

resturang-side.jpg

Här är några tips på bra restauranger i Side

La Sera

Sides bästa italienska restaurang i en lugn och avslappnande miljö, på Side Resort.


Moonlight

En restaurang belägen precis vid havet i Side. Enastående utsikt. Här serveras både turkiska specialiteter och mer internationellt kök. Barnvänligt. Serverar internationell mat blandat med turkiska rätter. Ligger romantiskt i den antika delen av Side centrum med underbar utsikt över havet och den östra stranden.
Adress: Barbados Caddesi 49


Side Ocakbasi

Precis vid affärsstråken i gamla Side ligger den här restaurangen med stor uteservering under svalkande träd. God turkisk mat.
Adress: Zambak sk.


Tropic

Bakar en suveränt god pizza! Charmig restaurang med internationell meny, detta är det enda ställe i Side som serverar sushi. Vackert belägen vid havet, och utsikten över Kumköy-stranden är slående. Storbilds-tv med skandinaviska SVT.


Fiesta

Inspirerat av det mexikanska köket med fajitas, guacamole och annat gott. Uteservering under bar himmel med shoppingstråket nedanför.


Ocakbasi

Turkisk mat när den är som bäst. Kända för Sides bästa meze och den enormt goda Tezti Kebab som tillagas i en lerkruka som krossas vid serveringen. 

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter