Härliga sevärdheter i Side


Dimcay

Ungefär 12 kilometer norr om Alanya, inne i bergslandskapet, finner man Dimcay som är ett populärt besök, för dess grotta, flod och vattenfall. Grottan är en av världens djupaste droppstens­grottor med spektakulära forma­tioner. Efter man besökt denna grotta kan man bada i floden och kika på vattenfallet som trots att det inte är lika im­ponerande som Manavgats ändå är värt besöket.


Manavgats vattenfall

Manavgats vattenfall är en vacker sevärdhet. Hit åker du med båt från Sides hamn och färdas fram på manavgats floden, dess grönblåa flod leder senare fram till ett vattenfall. Kostnaden för denna tur ligger runt cirka 150 kronor vilket då inkluderar en måltid och en tur till Manavgats marknad som hålls på måndagar eller torsdagar.

amfiteatern.jpg

Amfiteatern

Amfiteatern är den mest uppseendeväckande sevärdheten i Side och amfitea­tern ligger i början av Gamla stan det gåt bara inte att missa den. Denna kolossala byggnad rymmer över 15 000 åskådare och den byggdes på 20-talet e.Kr. när romarna regerade i Side. Inträdet här kostar cirka 50 kronor.


Side Museum

Ligger i det som en gång var det romerska badet, så till och med lokalerna är antika. Visar föremål är från utgrävningarna i Side. Här är det stängt på måndagar. Öppettiderna är 08.30-12.00 och 13.30-18.30 de övriga dagar. Det tas en entréavgift.


Läs om andra sevärdheter i Turkiet


Apollotemplet

Apollotemplet är också en stor sevärdhet i Side och det är inte svårt att förstå var­för den här ruinen har blivit ett av Sides kännetecken. Detta ofantliga tempel står stolt upprätt öster om Sides hamn. Det är en väldigt mäktig syn att komma fram till denna ruinplats där det ligger fallna marmorvita rui­ner och templet i alla dess vinklar.


Antalyas Arkeologiska Museum

Du som är historiskt intresserad ska absolut besöka Antalyas arkeologiska museum. Här finns mycket av det som hittats vid utgrävningarna i bl.a. Perge och Aspendos. Ta bara den lokala bussen från Side till Antalya och sedan en taxi från busstationen. Även här är det stängt på måndagar, öppettiderna är08.30-12.00 och 13.30-18.30 de övriga dagarna. Entré för vuxna, men gratis för barn.Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter