Turkiet - En blandning av Öst och Väst

Turkiet är en riktig blandning mellan öst och väst, mellan gammalt och nytt och landet visar ett rikt utbud av olika kulturer och influenser. Denna spännande blandningen har gjort Turkiet till ett utav det mest populära resemålen i världen. Här finns en mängd av olika sevärdheter och aktiviteter, oavsett om du vill ha badsemester eller en aktiv äventyrsresa. Här finns det gott om intressanta byggnader från svunna tider, såväl som moderna skyskrapor och ett pulserande nattliv. Många som reser till Turkiet väljer att flyga med charterflyg, men det går givetvis bra att köpa en flygstol och ordna eget boende och sina aktiviteter på egen hand.

turkiet.jpg

Turkiet har gott om intressanta och vackra platser och städer som t.ex. Antalya, Alanya, Istanbul och Side. Alanya kan vi rekommendera om du är ute efter att få en händelserik semester med mycket nattliv. För oss skandinavier så kan Turkiet sägas vara det närmsta exotiska och spännande resemålet som vi kan hitta. Det är nu också allt vanligare att köpa sig en lägenhet eller ett semesterhus i landet. Det turkiska köket är dessutom ett av världens bästa och bjuder på en massa underbara maträtter med intressanta smaker från världens alla hörn.


En betydelsefull plats

Historiskt sett så har Turkiet varit en väldigt betydelsefull plats. Många härskare och riken har haft sina centrum i området, bl.a. det osmanska riket och det bysantinska. Turkiet har även idag en stor regional makt när det gäller det kulturella och ekonomiska i området. Man räknar ofta in Turkiet i det som brukar nämnas Mellanöstern. År 1923 så blev Turkiet den parlamentariska republik som den är idag.

turkiet1.jpg

Det lokala namnet på landet är Tûrkiey Cumhuriyeti och huvudstaden är Ankara. Men landets stösta stad är Istanbul som tidigare var huvudstaden. Landet har ca. 65 miljoner invånare, varav 20-25 % är kurder. Stora delar utav Turkiet består av berg och Araratberget är det största. Landets västliga
del: halvön Anatolien, har ett ökenlandskap som är mycket torrt på många ställen. Västkusten ligger mot Egeiskahavet och sydkusten mot Medelhavet, medans Svartahavet ligger i norr. Den bästa tiden att resa till Turkiet är under våren och hösten, då klimatet inte är för varmt. Under sommaren så kan det bli olidligt hett och det är därför som turistresorna inte rekommenderar att man åker under denna tid.


Att uppföra sig i landet

Att uppföra sig vänligt är viktigt i Turkiet. Respektera de muslimska konventionerna och använd passande kläder, speciellt inne i städerna och på de heliga platserna. Alla delar av Turkiet är inte helt säkra att resa i, för då det då och då inträffar oroligheter som jordskalv.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter