Lokaltransport i Turkiet

Det finns gott om flyg som går till och från de större städerna i Turkiet, men även tåg och buss är ett bra alternativ om man vill ta sig runt i landet. Buss är ett ganska billigt transportsätt och de går i stort sett till alla orter, stora som små. Men ibland kan det dock vara lite svårt att hitta sig en tidtabell, men bussarna oftast regelbundet. Biljetterna till lokalbussarna kan man nästan alltid köpa i små kiosker. Mellan de största städerna går det även långdistansbussar som är väl utrustade för längre resor.

Train.jpg

Ett lite dyrare alternativ är att tåg och till de större städerna finns ofta liggvagnar.

Flyg till Turkiet

Ett annat alternativ är att sig en hyra bil, för det finns gott om bra biluthyrningsfirmor. Det finns även gott om bensinstationer och vägarna håller en bra standard, så det är inga större problem att ta sig fram med bil.

Turkiet resor


Unika upplevelser

taxi.jpg

Taxi är en upplevelse att åka i Turkiet, då många chaufförer kör väldigt vildsint. Priset är mycket  låga och taxibilar finns i stort sett överallt, förutom på de allra minsta orterna. Vill du  åka från Istanbul till Izmir så finns det mellan juni och september färjor som går mellan dessa städer. Och i Ankara, Istanbul och Izmir finns även spårvagnar.

Resa till Turkiet

 


Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter