Cesme i Turkiet

Staden Çeşme ligger på Turkiets västkust, det är en charmfull destination som framför allt är känd för sina vackra stränder, värmekällorna och de goda fiskrestaurangerna.

cesme.jpg

Fakta om Cesme

Invånare: 25.000
Bad: De vackraste stränderna i Turkiet finns här.
Valuta: Lire
El: 220 V
Nöjen: Ett stort utbud av barer, restauranger, pubbar och diskotek.
Transfer från flygplatsen: 1 tim.


En hamn från 500 f.Kr.

Själva staden grundades som en hamn runt 500 år f.Kr. och hette då Cyssus. Det här var ett viktigt bebyggande område som drev en omfattande handel med närliggande länder.

Çeşme betyder på turkiska: fontän och namnet kommer sig av att staden ligger i ett område rikt på flera olika vattenkällor. Här bor idag ungefär 25.000 människor året om.

Çeşme bjuder på allt som behövs på en charter, gassa i solen, bada i Medelhavet, shopping, god mat och ett stort utbud av diskotek och klubbar.

Läs mer om maten i Turkiet

cesme2.jpg

Ett surf paradis

På sommaren blåser vinden konstant från norr till söderut, vilket är helt idealt för surfarna. Så vid deras strand Alaçati-Çark erbjuds vindsurfingskolor med certifierade instruktörer. Denna stad har blivit en av de främsta i Europa för just vindsurfning och här ordnar man stora tävlingar inom vattensporter lite nu och då. Det är just för att det ständigt blåser en bris i Çeşme som har bidragit till dess popularitet. Då det är stekhett i andra städer i Turkiet under sommarmånaderna upplever man Çeşme behagligt svalt.

Stränderna här är verkligen otroligt vackra och det finns 2 närliggande, en som heter Ilica som är den största och bredaste, den andra ligger precis i centrum av staden. Det tar knappt en timme att ta sig från flygplatsen.

Restauranger i Cesme

Weather data could not be found..
Please check your location or try another.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter